Vilken skrämmande blick jag fick!

Jag, sonen och sambon gick ut för att spana på älgar. Vi såg tyvärr ingen älg, trots att sonen kämpade för inte prata så mycket … Men vi såg något annat, som vi aldrig sett förr.

Det var som om det mörknade i skogen när den ljudlöst svepte förbi och satte sig i ett träd längre fram. Jag kände direkt – det här var något utöver det vanliga! Jag skyndade fram, smygandes, och hyssjade på sonen som började fråga vad det var. Utan ett ord pekade jag, och hans blick sökte i fingrets riktning. När han fick syn på djuret blev han alldeles tyst och hans ögon helt fokuserade.

Är det en lappuggla? Eller en berguv?

Vad kan det vara för en uggla? Är det lappuggla? Berguv? Vi viskade olika möjligheter mellan oss. Den var så stor! Minst 50 cm från huvud till stjärt. Och kraftig! När jag smög närmare för att fotografera fågeln stirrade den iskallt ned på mig med sin genomträngande blick. Huga – men himmel så läckert!

Utan ett ljud glider den iväg genom skogen.

Sedan lättade den. Helt ljudlöst. Trots att varje vinge mätte en meter åt vardera sidan kunde den sväva fram genom den täta skogen utan ett ljud. Inte alls som de två bullriga skogsriporna vi råkade skrämma upp några minuter tidigare.

Vilken upplevelse! Bara några hundra meter från där vi bor. Gissa om jag ska spana efter den där ugglan i fortsättningen!

Rådjurskäkar, eller vad tror ni?

Vi såg något annat också. Ett par käkar från ett djur. Rådjur tänkte jag. Vad tror ni?

6 thoughts on “Vilken skrämmande blick jag fick!

    • Ambitiöst svar, latin och allt! =) Låter trovärdigt. Jag håller med dig … när jag googlat runt verkar det rimligt. Vet du om jag har chans att se den igen, brukar den vara ”trogen” ett visst område?

  1. Ojsan! Det skulle jag också gärna få uppleva! Upplor är riktigt coola fåglar.
    Och vilken tur att du fick så fina bilder på den! Bra gjort!

  2. Jag skulle också gissa på lappuggla, de är mäktiga! 🙂 Förhoppningsvis bor den någonstans i närheten…du får bygga en uggleholk 🙂 I fjol var det två slagugglepojkar som bodde någonstans kring vårt hus, de väckte mig på nätterna med sina skall…i år har jag dock inte sett dem…lite skräckblandad förtjusning eftersom de inte alltid är så snälla…lappugglor är mycket snällare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s