Bråckvalpen fick åka in akut

Bråckvalpen sover.

Idag plingade det till i min telefon. Det var ett meddelande från vorstehuppfödaren. Efter att ha läst det blev jag tvungen att ringa upp.

Bråcket hade börjat se sämre ut. Blivit större och mer spänt. Valpen hade också börjat söka sig mer och mer till uppfödaren, som för att påpeka att det inte var som det skulle.

Uppfödaren ringde veterinären som sa att hon borde komma in, det kunde vara tarmar som kommit i kläm och bli till tarmvred eller liknande. På måndagskvällen åkte hon in med honom, men när valpen fått lugnande lättade spänningen i bråcket. Så de som jobbade på veterinärstationen bestämde sig för att vänta med operationen till nästa dag då man skulle vara en större styrka.

Det klassades som en rätt knepig operation då valpen bara var lite drygt sju veckor, och egentligen inte borde sövas. Dessutom fanns det risk att tarmen var så pass klämd att den skulle behöva kortas. Skulle det vara fallet övervägde man att inte låta honom vakna upp, då han skulle ha svårt att klara ett sådant ingrepp som bara en liten valp.

På tisdagen öppnade man upp honom. Och fann att tarmen mådde alldeles utmärkt. Det var mest en massa fett och annat som gjort att bråcket såg så konstigt ut. Skönt, eller hur?

Nu är bråcket borta, hålet ihopsytt och valpen mår enligt uppfödaren finemang. Så underbart skönt!

Om det inte framkommit nog tydligt hittills så bekräftar jag härmed: det blir bråckvalpen som flyttar hem till mig på lördag. Fast nu har han inget bråck längre, dags att börja kalla honom för Hagel då? =)

8 thoughts on “Bråckvalpen fick åka in akut

    • Ja Mona, jag med! När hon började berätta tänkte jag att nu är det bäst att det här slutar lyckligt annars … =) Känns jätteskönt att det värsta är gjort nu. Nu får han gå hemma hos mig med stygn och tratt ibland, men snabbt kommer det att vara avklarat!

  1. Ooooh så skönt att allt gick bra och OJ så kul att det är dags för Hagel att komma hem till er. Skjut nu ingen älg så du blir sen att hämta sötnosen… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s