Blir Peltor bra?

Peltor Sporttac, bra hörselkåpor eller?

Peltor Sporttac, bra hörselkåpor eller?

Bland det roligaste med det här med jakt är väl alla spännande grejer man kan köpa? =) Det finns ju oändligt med intressanta leksaker som, ju mer jag lär mig, blir allt viktigare …

Som hörselkåpor till exempel. Fram tills nu har det funkat alldeles utmärkt med gula öronproppar eller de där gamla malätna hörselkåporna från 70-talet som vi har när vi klipper gräs eller kör cirkelsågen.

Men så råkar man få testa någons hörselkåpor (Tack för det Bertil …). Och en ny värld öppnar sig. Man kan höra typ bättre än vanligt – fastän man har kåporna på sig! Och man skyddar ändå öronen när det smäller! Fantastiskt! Alltså seriöst – är det någon som begriper hur de har gjort när de har konstruerat den här typen av smarta hörselkåpor? =)

Nåväl, min slutsats är förstås att jag vill HA sådana! Och jag tror att Peltors SportTac är bra.

Vad säger ni? Är jag rätt ute? Vad kör du med?

10 thoughts on “Blir Peltor bra?

 1. Jag har haft Peltor ganska många år, köpte nog denna modell när den kom. Den är jättebra vid skjutträning.
  Kan tycka att det ligger ett litet brus som stör när man sitter på pass. Jag har den lite halvt på örat då jag hör bättre utan. Ser/hör jag att det blir skarpt läge så sätter jag dem över öronen..

 2. Jag har MSA Sordin. Tycker att de är jättebra. Uppskattar ljudförstärkningen när jag jagar. Har flera gånger på grund av den fått tillfälle att förbereda mig på skott i god tid innan djuret varit synligt. En viktig sak är egentligen att man provar anläggning med kåporna på. Viktigare än märke (om vi pratar de stora – peltor & sordin) är att man inte tjongar till kåporna med kolven när man lägger an. Eller att de åker på sniskan av rekylen.
  Alltså: försök få möjlighet att prova i butik innan du köper/beställer. Det är värt de extra hundralapparna att köpa ett par utprovade över disk jämfört med ett par opåsedda via nätet.

  • Bra tips Leif! När jag tänker tillbaka fick jag faktiskt skjuta också när jag hade de där smarta kåporna, och märkte inte att de var i vägen på ngt vis. Fick även låna dessa kåpor till älgjakten, men det blev rackel i alla sladdar, glappkontakt, så jag hade till slut bara komm-radion löst liksom, med lågt ljud. Tror att när jag köper en egen komm-radio vill jag nog ha med en hörsnäcka istället … eller vad säger du?

   • En variant är ju att köpa radio och kåpa med blåtandsmöjlighet. En kompis kör det och gillar det. Själv har jag sladd mellan radio och kåpa och stör mig inte på det. Å andra sidan jagar jag just nu rätt lite på ett sätt som kräver radio, max 20% av min jakt kräver radio.

 3. Ja såna måste man ha! 🙂 Jag har MSA Sordin, som Älgflugornas herre, och jag valde just dem för att de är relativt tunna, inte så mycket i vägen, sitter tätt och bra och med bra ljud och ”inteljud” 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s