Trots latmanstråd blev det en räv

Innan jag körde igång: ett rävskinn, en björntråd och nål samt en tung dummie inpackad i en Ica-kasse.

Innan jag körde igång: ett rävskinn, en björntråd och nål samt en tung dummie inpackad i en Ica-kasse.

Jag har haft syslöjd hemma på altanen. Resultatet blev en räv, med en tung dummie insydd inuti sig.

Som jag berättat tidigare fick jag en skjuten räv av en granne. Den flådde jag, sedan fick skinnet ligga i frysen i en vecka så eventuella bakterier frös ihjäl. Efter det fick det hänga ute och torka i cirka en vecka. Och nu var det dags att sy ihop den.

Tanken är att om jag ”gör” en egen räv på det här viset, med bara skinnet fastsytt runt en extra tung dummie så blir det en räv som jag kan träna Hagel på många gånger, och knappt behöver frysa in mellan varven. Smart va? =)

Här har jag hunnit halvvägs i mitt sy-projekt. Skinnet räckte nästan inte runt på alla ställen, men jag drog bara åt hårdare med tråden.

Här har jag hunnit halvvägs i mitt sy-projekt. Skinnet räckte nästan inte runt på alla ställen, men jag drog bara åt hårdare med tråden.

Jag letade reda på en stark björntråd som vi hade hemma, och en liiiten nål som jag efter många om och men fick in tråden i. Sedan gjorde jag en lååång tråd, så kallad latmanstråd, vilket gjorde att jag hann få en tjorv redan innan jag satte igång. Sedan började jag sy ihop räven. Dummien hade jag klätt in i en Ica-kasse så den inte skulle bli så sunkig av det fett och kött som jag inte lyckats få bort helt från skinnet.

Ganska snart var den klar. Inte så pjåkig, om jag får säga det själv! Nu ska jag se vad Hagel tycker om den!

Det färdiga resultatet. Vad tycks?

Det färdiga resultatet. Vad tycks?

4 thoughts on “Trots latmanstråd blev det en räv

    • Duktig … det var snällt!! Min syfröken hade nog utan en kommentar sträckt fram sprättredskapet … Men det funkar – än så länge i alla fall. Vi får se hur den ser ut efter en liten vorstehträff som vi ska ha på måndag … 🙂

  1. Ja det ska bli kul att se vad han tycker om den 🙂 Hur tung blir den? Som en räv typ? Latmanstråd har jag aldrig hört däremot björntråd som ju är bra till allt möjligt…nästan lika bra som silvertejp 😉 Vi ses imorrn! Kram kram!

    • Vad kul vi hade idag! Tack för rävarna! Sån himla otur att du glömde kläderna som smågrabbarna skulle få. Så nu måste väl jag göra en tur till dig vid tillfälle … 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s