Gamlingen är inte senil

Väldigt intensiv. Man kan inte bli annat än glad när man ser Hagels iver.

Väldigt intensiv. Man kan inte bli annat än glad när man ser Hagels iver.

Jag drog iväg på min första inomhusträning för vintern. Både tioårige portugisiska vattenhunden Trassel och ettåriga vorstehn Hagel fick följa, samt sonen Leo som byggde kreativa saker av hopphindret.

Vad roligt det var att träna så där fokuserat igen! Det är en sådan skön känsla när man lyckas skapa den där skyddande bubblan runt sig själv och hunden, att det ”är bara du och jag i hela världen just nu”.

Det var roligt att träna lydnad utan värsta vinterjackan och utan att behöva sladda runt på isfläckarna.

Det var roligt att träna lydnad utan värsta vinterjackan och utan att behöva sladda runt på isfläckarna.

Hagel är ivrig, men lite slarvig på grund av ivern. Nåja, det köper jag. Och Trassel – ja han bara älskar att få imponera. Det var väl sisådär fyra år sedan vi sist tränade momenten i lydnadsklass elit. Men ändå klarade han momenten sändande till kon och ruta, och sedan apportering med dirigering utan problem. Visst – det kanske inte var 10-mässigt, men fullt godkänt.

Om ni är uppmärksamma kommer ni att se på filmen att han går lite före mina kommandon. Det beror på att jag har handtecken också, vilka han ser lite före. Så han är snabb i reaktionerna ännu! =)

5 thoughts on “Gamlingen är inte senil

  1. Vad duktiga ni är med träningen!
    jag skulle till Åland idag egentligen på jaktprov men vi ställde in igår kväll. Skall ju blåsa rejält där och mtp ovädret så var det ingen hit att åka. Nu satsar vi på att komma iväg 16 dec

  2. Ja de är inte dumma de små liven….vår lille buse är duktig men också alldeles för ivrig….har släppt honom vid jakt men han har inte släppt skallet vid drev ännui….men det kommer väl i sinom tid….

    • Ursäkta en dum fråga: ”har inte släppt skallet än vid drev”, skriver du. Menar du att han inte driver med skall än, eller tvärtom? 🙂 är ju inte så van drevtermer än … 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s